Agroturystyka "Na Końcu Świata"

Kuchnia

Proponujemy:
- potrawy tatarskie: zawijaniec tatarski, czebureki, pieremiacze, kołduny tatarskie, douma tatarska, knysze, chlebek tatarski, kartoflaniki, baranina w kapuście, wątróbka barania  z cebulką, trybuszok...
- kuchnię tradycyjną obfitującą we wszystko co z ziemniaka – babki ziemniaczane, cepeliny, kiszka ziemniaczana
- tradycyjne wyroby wędliniarskie sporządzane wedle starych receptur regionalnych: wędzone: szynka, boczek, słoninka, kiełbasa wieprzowa, oraz pieczone pasztety drobiowe i smalczyk
- duży wybór domowych pierogów: wegetariańskich i mięsnych
- własnej produkcji podpiwek, piwo pszeniczne oraz inne napoje regionalne
Posiadamy jadalnię na 40 osób.

Nasze osiągnięcia:
- I miejsce za LISTKOWIAKA w kategorii napoje regionalne
- Nagroda specjalna za produkt "Od pola do stołu" WĄTRÓBKA BARANIA Z DUSZONĄ CEBULKĄ
- Nagroda Agencji Rynku Rolnego za KIEŁBASĘ BARANIO-WOŁOWĄ
- Nagroda specjalna za produkt "Od pola do stołu" BABKA ZIEMNIACZANA Z KURKAMI I CUKINIĄ